Luni - Vineri 9:00 - 18:00

Membrana de difuzie 100 RINO Roof Basic -50m

Cod:

516525


Cod intern: #1329085

  • Distribuie pe:
265,77 lei TVA inclus

Disponibilitate: Nu este in stoc


Cost livrare in Bucuresti: Gratuita
Cost livrare in tara: 19,90 lei (Livrare gratuita in tara pentru comenzile de peste 499,00 lei)


Descriere Membrana de difuzie 100 RINO Roof Basic -50m de la RINO

Caracteristici:

  • Protejează acoperișul și izolația termică de acțiunea ploii, a zăpezii, a vântului, a prafului și a vaporilor de apă. 
  • Membranele permit vaporilor și condensului să fie eliberate în exterior, de aceea nu există riscul apariției condensului în izolația termică sau în elementele de construcție ale acoperișului.
  • Membranele asigură o protecție la pătrunderea vântului, ceea ce reduce la minim pierderea căldurii din încăperi.
  • Lungime folie 50m si latime 1,5m

Utilizare:

  • Acoperișuri ventilate.
  • Acoperișuri neventilate.
  • În construcția fațadelor, la partea interioară a structurilor termoizolante ca barieră împotriva vaporilor – etanșeitatea și impermeabilitatea va fi asigurată prin suprapunerea foliilor și lipirea acestora..
  • Ca strat suplimentar ce protejează mansarda, dacă este utilizată sub acoperiș.

*Citiți cu atenție fișa tehnică sau eticheta produsului înainte de utilizare!

  1. Instalarea/Montajul membranei de difuzie trebuie să înceapă de jos, de la baza acoperișului, paralel cu streașina spre coamă, și întotdeauna se aplică cu partea inscripționată orientată în sus. Marginea inferioară trebuie să se suprapună pe streașină. Membrana trebuie să fie ușor tensionată.
  2. Membranele trebuie să se suprapună 10 – 15cm ( suprapunerea este indicată pe membrană cu linie punctată). La acoperișurile cu panta mai mică de 25° straturile succesive ale foliei de acoperiș se suprapun 20 cm. Se recomandă folosirea suplimentară de benzi adezive, precum și aplicarea de adeziv pe contrașipci.
  3. În cazul în care membrana trebuie să fie așezată perpendicular față de streașină, conexiunile verticale și suprapunerile ar trebui să se realizeze pe căpriori și să fie sigilate cu benzi de etanșare.
  4. Membranele de acoperiș vor fi fixate de căpriori în toate cazurile cu ajutorul contraşipcilor, însă provizoriu se pot fixa de căpriori şi cu capse, sub linia contraşipcilor. Contrașipcile trebuie fixate astfel încât să se elimine migrația umidității din zona cuielor. Montajul fără contrașipci este responsabilitatea exclusivă a contractantului.
  5. În locurile cu elemente de construcție ce trec prin acoperiș: elemente de ventilație, coșuri de fum, ferestre de mansardă, etc., decupajele ar trebui să fie cât mai mici posibil. Membrana trebuie să se fixeze foarte bine în zona decupajelor, astfel încât să nu fie posibilă pătrunderea ploii sau a zăpezii în stratul de izolație. Este recomandată montarea unui sistem de drenaj în aceste zone. La lucarne,apa care pătrunde sub învelitoare trebuie drenată cu ajutorul bordurilor pentru etanşare (furnizate odată cu fereastra de mansardă).
  6. În cazul unui acoperiș închis, membranele de difuzie trebuie să se suprapună cel puțin 15 cm și trebuie să fie etanșate, în timp ce în cazul unui acoperiș deschis, membrana trebuie montată astfel încât distanța dintre marginea membranei și vârful acoperișului să fie de cel puțin 5 cm pentru a asigura o ventilație corespunzătoare.
  7. În cazul acoperișurilor cu margini cu o formă deosebită, folosiți garnituri solide pe care să montați membrana.
  8. Spaţiile de aerisire dintre învelitoare şi folia de acoperiș trebuie alcătuite conform regulilor, prin formarea unui canal de ventilaţie corespunzător, având grijă ca această ventilaţie să se realizeze între fiecare căprior, de-a lungul întregii lungimi a acestora.
  9. Pe parcursul lucrărilor de execuţie trebuie avut grijă ca folia de acoperiș să nu se deterioreze. Înainte de montarea elementelor de învelitoare trebuie verificat dacă există eventuale deteriorări ale foliei sau nu, iar în cazul în care există aceste deteriorări trebuie remediate.
  10. Picurătorul de tablă se va monta sub contraşipci, în aşa fel încât apa să se scurgă în spatele jgheabului de acoperiş şi nu direct în jgheab (în cazul în care care picurătorul de tablă dirijează apa direct în jgheaburi, pe timp de iarnă, când jgheabul se umple cu zăpadă, acesta va închide golul de aerisire al canalului de ventilaţie).

Rareori informatiile pot contine mici inadvertente: fotografiile produsului au caracter informativ si pot contine accesorii neincluse in pachetele standard. Toate promotiile prezente in site sunt valabile in limita stocului. Fiecare produs comercializat beneficiaza de garantia specifica data de catre furnizorul, producatorul sau distribuitorul oficial. Toate marcile apartin detinatorilor legali. Echipa noastra face toate eforturile pentru a elimina orice inadvertente sau erori.

Ai cumparat sau primit acest produs? Spune si altora parerea ta.